1

Taksimde Patlama 31 Ekim 2010 Pazar

Taksimde Patlama 31 Ekim 2010 Pazar günü taksimde patlama oldu.Taksimde Patlama 31 Ekim 2010'da taksimde bir patlama oldu. Ve bizlerde bu konu hakkında siz okuyucularımız için bilgi vermek istedik.



İstanbul Taksim'de çevik kuvvet ekibine yönelik saldırı düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamada 9'u polis 6'sı vatandaş olmak üzere 15 kişinin yaralandığını açıkladı.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Taksim Meydanı'nda birkaç parça daha bomba bulunduğunu'' bildirerek, bulunan patlayıcılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN: ŞEHİDİMİZ YOK
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, ''Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok'' dedi.
Çapkın, patlamanın meydana geldiği Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.
Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Çapkın, ''Canlı bomba olduğu görülüyor. 6'sı vatandaş, 9'u polis olmak üzere 15 yaralımız var. Ölenimiz, şehidimiz yok. Şu anda bildiklerimiz bunlar. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Ağır olan 2 yaralı var gibi gözüküyor. Şimdilik söyleyebileceğim bunlar'' dedi.
Çapkın, olayı kimin yaptığının sorulması üzerine, ''Şu anda bir bilgimiz yok. Onlar şu anda araştırılıyor. Canlı bomba. Kendisi parçalanmış gördüğünüz gibi. Ceset erkek görünüyor'' karşılığını verdi.
Canlı bombanın polis otobüsüne girip girmediği yönündeki bir soruya da Çapkın, ''Evet polis minibüsüne girmeye çalışmış'' dedi.
DURUMU AĞIR OLAN 2 POLİS AMELİYATA ALINDI
Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanan iki çevik kuvvet polisinin ameliyata alındığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Taksim Meydanı'ndaki çevik kuvvetin bulunduğu noktada yaralanan ve Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı.
Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.
 
ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ
Taksim Meydanındaki çevik kuvvet polislerinin beklediği noktanın yakınında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 15 kişi yaralandı. Polis ekiplerinin olay yerine kimseyi yaklaştırmazken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma sürdürülüyor.


Polisler ve diğer görevliler bu eylemin hangi terör gurubuna ait olduğunu araştırıyor. Henüz Hiçbir Terör örgütü suçu üzerine almadı ama halk tarafından pkk eylemi olduğu düşünülüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder