1

Sigaranın Zararlarını Azaltarak Kullanın

Ne yaparsanız yapın sigarayı bırakamıyorsunuz diyelim. Bir çok kez bırakmayı denediniz ama olmadı. Her seferinde yeniden sigara içmeye başladınız. Bırakma konusunda hevesiniz kırıldı. Ya da sigarayı bırakma diye bir düşünceniz bile yok.

sigara nasıl içilirSigarayı keyifle içiyorsunuz, atın ölümü arpadan olsun diyorsunuz belki de. Belki de, sigara nedeniyle kanser olan, ölen, nefes alamayan, boğulan insanları hep başkaları olarak görüyor, sizin de bir gün onlardan biri olacağınız aklınıza bile gelmiyor.

Daha genç de olabilirsiniz, henüz sigaraya başlayalı bir kaç yıl ancak oldu ve daha bi 10 sene daha kullanayım sonra bırakırım diyor da olabilirsiniz.

Yani özetle,sigara içme yolları sigara içmeye devam ediyorsunuz ve sağlığınıza zarar veriyorsunuz.

Bari en azından sigara içerken uygulayacağınız bir kaç yöntemle sağlığınıza en az zarar verecek şekilde sigara için.

Sigaranın sağlığa zararlarını azaltmak için sigara içme yöntemleri

  • Sabah uyandıktan sonraki 1 saat içerisinde ciğerleriniz oldukça hassastır. Bu nedenle sabah uyandıktan sonraki 1 saat içerisinde sigara içmeyin. Uyandıktan en az 1 saat sonra sigara içmeye başlayın. Uyanır uyanmaz yakılan bir sigara ciğerlere en fazla zararı verir.
  • Gece saat 10'dan sonra sigara içmeyin. Gece 10'dan sonra yakılan her sigara sağlığa normalden 3 kat fazla zarar verir. Çünkü gece 10'dan sonra ciğerler dinlenme sürecine geçer, zararlara ve dış tehlikelere karşı daha korunmasızdır.
  • İlk 2 maddenin özeti, sabah uyandıktan sonra ilk sigaranızı yakmak için en az 1 saat bekleyin. Akşam 10'dan sonra da kesinlikle sigara yakmayın.
  • Arka arkaya sigara yakmayın. Her sigara içişiniz arasında en az yarım saat olsun. Bu yarım saatte akciğer kendisini biraz da olsa toparlar, yeni bir sigaranın zararlarına karşı az da olsa hazırlar. Arka arkaya yakılan sigara felakettir.
  • Haftada en az 3 kez en az 45'er dakika yürüyüş yapın. Yürüyüş ve spor ciğerlerinizi açacak, sigaranın zararlı etkilerini az da olsa azaltacaktır.
  • Dişlerinizi fırçalarken diş ile birlikte dilinizin üstünü de fırçalayın.
  • İçeceklerle birlikte (çay ve sigara, kahve ve sigara, kola ve sigara) sigara tüketmemeye çalışın. Eğer içeceksiz sigara içemiyorsanız da, çok sıcak ve çok şekerli içeceklerle içmeyin.
  • İçecekleri içtikten sonra sigara yakmak daha iyidir. Ya da içeceksiz sigara içmek daha az zararlıdır.

sigara pişmanlıktır

Sigara içmemeniz tavsiye edilir tabi en başta :)

Sigaranın Zararlarını Azaltarak Kullanın

0 yorum:

Yorum Gönder