1

Sabit telefon olmadan internet artık mümkün..


Rekabet Kurumu, 1 Kasım'dan itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almanın mümkün olacağını açıkladı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, yalın DSL uygulamasının Rekabet Kurulu tarafından, 18 Şubat 2009 tarihinde alınan kararda DSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi, Türk Telekom tarafından yalın DSL hizmetinin başlatılması için 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) başvuruda bulunulması konularının hükme bağlandığı hatırlatılarak, Kurul'un bu kararından sonra hizmetin başlamaması nedeniyle Kuruma yoğun başvuru yapıldığı ve bunun üzerine 27 Nisan 2009 tarihinde bir açıklama yapılarak yalın DSL uygulamasının BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebileceği kamuoyuna duyuruldu.

Rekabet Kurulunun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olmasının tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olduğu, bunların önemli bir kısmının da Kuruma iletildiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Şikayetlerin yoğunlaşması nedeniyle belirtmekte yarar görmekteyiz ki, bahse konu uygulama BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecektir.
Bu kapsamda 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenleyen BTK, yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifini 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde onaylamıştır. Dolayısıyla 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almak mümkün olacaktır.”

Açıklamada, uygulamanın başta ücretlendirme olmak üzere, diğer tüm koşullarını onaylama yetkisinin yine sektörel düzenleyici otorite olan BTK;ya ait olduğu vurgulanarak, ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edileceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görüldüğü kaydedildi.

Kaynak: hurriyet.com.tr

KPSS Eğitim Bilimleri sonuçları açıklandı .

Kopya sebebiyle iptal edilerek 31 Ekim'de yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonuçları açıklandı. YÖK Başkanı Özcan Sınavda tam puan alan kimsenin olmadığı açıklandı. KPSS Eğitim Bilimleri testinde kopya şüpheleri kesinleşmiş, sınava giren 280 bin öğretmen adayından 350 kişi tam puan almıştı.


Sonuçlar için tıklayınız.

100 MBIT Fiber ADSL Süper Online

Dünyanın en hızlı erişim teknolojilerini kullanarak, kendi omurgası üzerinden hizmet sunan Superonline, hızlı, kesintisiz bir internet keyfi için seni Superonline Fiber İnternet ile buluşturuyor.
Superonline Fiber İnternet ile artık 100 Mbps’ye varan hızınla;
3 MB’lik MP3 dosyasını anında,
350 MB’lik bir dizi bölümü 28 saniyede
800 MB’lik video’yu 1 dakikada
4, 7 GB’lik bir filmi ise 6 dakikada indirebilir, internetin keyfini doyasıya yasayabilirsin.*
Gerçek hız gerçek sınırsız burada, peki senin internetin ne kadar hızlı?
*Faydalanabilecek hizmetler ve hızlar teorik olarak eşleştirilmiştir. Kullanıcı indirme hızı, hizmeti aldığı sitenin sunma hızı ile kısıtlıdır.
Superonline sadece telif hakları yasasına uygun sitelerden film ve müzik indirilmesini destekler.
Ücretlendirme

Hız Kotalı/Limtsiz Ücret İndirim Şehre Ses Geldi
Hızlı
10Mbps 5GBKOTALI 29TL 9.99 TLx1 Ay İlk 3 ay 90 dk Ücretsiz Hızlı
10Mbps Limitsiz 49TL 9.99 TLx2 Ay İlk 3 ay 90 dk Ücretsiz Çok Hızlı
20Mbps 10GBKOTALI 39TL 9.99 TLx1 Ay İlk 3 ay 90 dk Ücretsiz Çok Hızlı
20Mbps Limitsiz 69TL 9.99 TLx2 Ay İlk 3 ay 90 dk Ücretsiz En Hızlı
100Mbps 20GBKOTALI 69TL 9.99 TLx1 Ay İlk 3 ay 90 dk Ücretsiz En Hızlı
100Mbps Limitsiz 129TL 9.99 TLx2 Ay İlk 3 ay 90 dk Ücretsiz

Öğrenim ve Harç kredisi Alanlara Müjde

Öğrenim kredisi borçlularına müjde !
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı af tasarısının satır aralarından farklı kesimleri ilgilendiren ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Vatan gazetesinin haberine göre, vergi ve prim borçlarına getirilecek affın yanı sıra, tasarının en önemli özelliği, çeşitli yasalarda düzenlenmiş olsa da "6183 sayılı kanuna göre tahsil edilir" denilen neredeyse tüm kamu alacaklarını kapsama alması oldu.

Buna göre, şu ana kadar sayılan alacakların dışında, öğrenim ve harç kredisi borçları da tasarı kapsamına dahil edildi. Tasarıyla, özel sektör de borçlusunu affetmeye zorunlu tutuluyor. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) alacakları af kapsamında değerlendirilecek. Ayrıca TEDAŞ'ın elektrik dağıtım işini devrettiği bölgelerdeki özel dağıtım şirketleri, abonelerinin borçlarını af kapsamına alacak.

Üst kurulların cezalarının kapsama alınması Enerji Piyasasası Denetleme Kurulu (EPDK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Rekabet Kurulu'nun kestiği milyar liraları bulan cezalar hükümetin "beyaz bir sayfa" açmasını sağlayacak.

Öğrenim ve Harç kredisi Alanlara Müjde
AF tasarısı kapsamında öğrenci kredisi ve harçlarına ilişkin borçlar yapılandırmaya girecek. Zamanında ödenmeyen öğrenim ve katkı kredisi borçlarının tahsilatı 6183 sayılı yasaya göre Maliye'ye bağlı vergi daireleri tarafından yapılıyor.

Bu nedenle tasarıyla, bu borçların da açılacak "beyaz sayfa" kapsamında değerlendirilmesi öngörüldü. Daha önce getirilen yapılandırmalara rağmen 1 milyon civarında öğrenim kredisi borçlusu var.