1

Amelia Earthart Google Logosu


gece 12 den sonra çıkaracağı logo ise Rahmetli Amelia Earhart Logosudur logonun resminide paylaşmak isterim buyrun logoda bu olacak
Amelia Earhart
logo baya güzel ama lafı uzatmadan hemen konuya giriyorum Amelia Earhart Kimdr ?
Amelia Earhart, dünyanın en ünlü pilotlarından biridir. Kısa yaşamı süresince yeni ufukların haritasını çizdi ve rekorlar kırdı. Dünyanın etrafında yaptığı bir uçuş sırasında kayboldu.
Earhart 24 Temmuz 1897′ de Kansas, Atchison’ da doğdu. Büyük olan Edwin Stanton ve Amy Otis Earhart iki kız kardeştiler. Bu iki zeki kızın çocuklukları oldukça mutsuz geçti. Babaları sık sık işini kaybeden bir alkolikti. Kızlar gündelik işlerini yaparken sık sık şiir okur, aynı zamanda basket ve tenis gibi sporları da severlerdi. Aileleri onları yeni şeyler denemeleri konusunda yüreklendiriyordu.
Amelia liseden sonra yüksekokula gitmeyi düşündü. Fakat, 1.Dünya Savaşı’nda gazi olan birkaç kişiyle tanıştıktan sonra bunun yerine hemşirelik eğitimi almaya karar verdi.
Savaş sırasında Amelia Kanada’ da askeri hemşire olarak çalıştı ve sonra gönüllü olarak göçmen çocuklara İngilizce öğretti. İşin yanında, Amelia’nın bir hobisi oldu. 1920′lerde popüler olan uçak gösterilerini seyretmekten zevk alıyordu. Bir gün 10 dakikalık uçak gezisi yaptı ve uçmaya yetenekli olduğunu ve uçmayı öğrenebileceğini anladı. Amelia bir sürü değişik işte çalıştı ve annesinin yardımıyla 1000 $ biriktirdi. O günlerde 1000 $ oldukça yüksek bir rakamdı. 10 saatlik öğretim ve birçok çarpışmadan sonra Amelia uçmaya hazırdı. İlk yalnız uçuşunu 1921′ de yaptı. Uçuş çok iyi geçti. Sonraki yıl, Amelia yeterli parayı biriktirdi ve kendi uçağını satın aldı.